Spar Tjänster Linköping AB

Beskrivning

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i centrala Linköping.
Spar Tjänster tillhandahåller Ekonomifunktionen till flera sparbanker.

Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker:

Ekonomichef

  • till två av våra sparbanker i samarbetet

 

Din Roll

I denna roll   kommer du arbeta nära våra uppdragsgivare och vara delaktig i utveckling av såväl bankens ekonomifunktion som hela verksamheten.

Ekonomichef ansvar bl a för följande områden:

  • - Bokslut, årsredovisning och budget
  • - Prognoser, uppföljning och analys
  • - Löpande finans- och likviditetsförvaltning
  • - Myndighetsrapportering
  • - Ränte- och produktadministration samt
  • - Omvärldsbevakning inom ekonomiområdet

Du rapporterar till VD och ingår i bankernas ledningsgrupp samt är föredragande till styrelsen inom ansvarsområdet.

Tillsammans med övriga medarbetare inom vår Ekonomi-organisation kommer du även arbeta operativt med bl a bokslut och myndighetsrapportering för ett flertal sparbanker:

 

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att arbeta inom ett område som har hög prioritet i banken, i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Arbetet blir varierande genom att du arbetar brett inom ekonomiområdet och med flera uppdragsgivare. Du får också möjlighet att utvecklas inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik. Hos oss är vi måna om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och flera års arbetslivserfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Tidigare erfarenheter av ekonomistyrning inom finansiell verksamhet är starkt meriterande.

För oss är det viktigt att du har de personliga egenskaper som vi söker och för att lyckas i denna roll är du självgående, analytisk och lösningsorienterad.  Du har en förmåga att tolka regelverkstext och att sedan omsätta den i praktiken. Då en stor del av vårt regelverk kommer från EU är goda kunskaper i engelska önskvärt.
Du tycker om att arbeta med såväl operativa som strategiska frågor. Du stimuleras av att arbeta proaktivt och drivs av att utveckla verksamheten på ett innovativt sätt tillsammans med sparbankernas ledning. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar kunskap/information vidare till andra på ett lättillgängligt sätt. Du är prestigelös då detta är en förutsättning för att kunna arbeta i en förhållandevis liten organisation. Då arbetet innebär samverkan med flera olika funktioner är du en god relationsbyggare som ser samarbete som en förutsättning för att nå bästa möjliga resultat.  

Arbetet sker till största del på vårt kontor i Linköping.

Din anställning kommer vara i Spar Tjänster i Linköping AB.

 

Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Frågor kring tjänsten besvaras av Spar Tjänsters VD Annelie Sigvall, telefon 076-144 86 84.

Ansökan sker via någon av ägarbankernas hemsida:  kindaydresparbank.se, atvidabergsspb.se, vadstenasparbank.se. senast den 19 mars.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1
Kontakt
  • annelie.sigvall@atvidabergsspb.se, 076-1448684.
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb